Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Weekendguf: Hjemmelavet nutella
Foto: Line Thit Klein Hjemmelavet nutella

Hjemmelavet nutella

Weekendguf: Hjemmelavet nutella

Nødder, chokolade og fløde bliver til den lækreste, hjemmelavede nøddecreme, som er svær at gemme længe.

Den oprindelige nutella blev opfundet i Italien i 1945 af Pietro Ferrero, der havde et konditori i Alba. Siden er det blevet en verdensomspændende virksomhed under navnte Ferrero. Så laver du din egen nutella:


1 stort glas
100 g hasselnødder
2 dl piskefløde
50 g mørk chokolade af god kvalitet
150 g flødechokolade
1 spsk Cointreau, kan udelades
25 g smør.

Tænd ovnen på 180 grader. Læg nødderne på en bageplade med bagepapir, og rist nødderne i ovnen, til de er gyldne, ca. 10-15 min.

Tag nødderne ud, og nulr skallerne af med hænderne. Kom nødderne i en foodprocessor eller hak dem fint med en kniv.

Kom fløden i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Hak de to slags chokolader, og kom dem i en skål. Hæld fløden over, og rør godt, til al chokoladen er smeltet. Kom Cointreau i. Pisk smør i, og vend til sidst hasselnødderne i. Kom i et rengjort glas med låg og stil på køl.

Servér på nybagte boller.

Tag nutellaen ud et stykke tid før den skal spises, så den er smørbar.

Se, hvad vi ellers skriver om: Nutella