Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Varme hveder til store bededag - 12 opskrifter

Aftenen før Store bededag spiser traditionen tro varme hveder - traditionen med de varme hveder opstod, da man i 1600-tallet blev besluttede at slå alle årets bededage sammen til en stor - nemlige store bededag.

Lækre lune hveder med en klat iskoldt smør ovenpå. Mums – der findes vel næsten ikke noget bedre? De fleste køber færdigbagte hveder hos bageren eller i supermarkedet og rister dem selv i ovnen eller på en brødrister.

Men skulle du selv have mod på at bage hveder, eller hvedeknopper som de også kaldes, til Store bededag, så er det faktisk slet ikke så svært. Her har vi samlet en række af vores bedste opskrifter på varme hveder, du nemt selv kan bage.

Her på siden finder du opskrifterne på traditionelle varme hveder, hveder med kanal, grønne hveder med pesto og fine søde Storebededags boller.

Varme hveder - søde bededagsboller

Se, hvad vi ellers skriver om: Dansk mad, Brød, Claus Meyer og Runas madblog