TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Opskrifter på lækre varme hveder

Varme hveder til Store Bededag

Aftenen før Store Bededag spiser vi varme hveder, men de kan også spises til teen eller til morgenmad.

Prøv at bage dine egne hveder – det er nemt og lækkert, og der er mange gode opskrifter at vælge imellem. Hveder er dejlige både friskbagte og ristede. Vi byder på eksempel Claus Meyers opskrift, dejlige hveder med birkes og kardemomme, varme hveder med fuldkorn eller de grove med gulerod.

Det er en gammel tradition, at man bededagsaften går en tur i det milde aftenlys, for herefter at komme hjem til te og lune hveder. Traditionen med de varme hveder opstod, da man i 1600-tallet blev besluttede at slå alle årets bededage sammen til en stor - nemlig store bededag.

Selvom det er fristende at kaste sig over bagerens version, er fordelen ved hjemmebag, at man får den lækre duft af nybagte hveder med i købet – og at man ved, nøjagtig hvad der er puttet i de luftige boller.

Sådan bager du varme hveder

Lækre lune hveder med en klat iskoldt smør ovenpå. Mums – der findes vel næsten ikke noget bedre? De fleste køber færdigbagte hveder hos bageren eller i supermarkedet og rister dem i ovnen eller på en brødrister, men skulle du selv have mod på at bage hveder, eller hvedeknopper, som de også kaldes, så er det faktisk slet ikke så svært.

Her har vi samlet en række af vores bedste opskrifter på varme hveder, du nemt selv kan bage.

Varme hveder - søde bededagsboller

Se, hvad vi ellers skriver om: Dansk mad, Brød, Påske, Claus Meyer, Sundt brød og Runas madblog