Storebededags-boller
SPONSORERET indhold

Storebededags-boller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre Storebededags-boller med creme.

Af: www.vægtkonsulenterne.dk Foto: www.vægtkonsulenterne.dk
24. apr. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
1 person

Ingredienser

Dej:
¼ dl minimælk
15 g gær
30 g let mayonnaise
1 æggeblomme
35 g mel
10 g skummetmælkspulver
1 tsk. Åblomst Multisød


Creme:
1 æggehvide
1 dl minimælk
2 tsk. Oetker cremepulver
½ tsk. Åblomst Multisød
½ tsk. vaniljekorn


Glasur:
5 g usødet kakao
5 g skummetmælkspulver,
5 g Åblomst Multisød
lidt vand

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    595 Kcal
  • Fedt:
    24 %
  • Protein:
    31 %
  • Kulhydrat:
    64 %

  1. Lun minimælken og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne til dejen og ælt sammen.
  3. Form den til to boller og lav en fordybning i midten til fyldet.
  4. Pisk æggehviden sammen med minimælk, cremepulver, sødemiddel og vaniljekorn.
  5. Varm det op i en lille gryde og pisk, til det begynder at tykne.
  6. Kom så meget creme i hullet, som der kan være, og bag bollerne i en varm ovn ved 200° i ca. 15 minutter.
  7. Rør kakao, skummetmælkspulver og sødemiddel sammen. Kom lidt vand i, til det har den rette glasurkonsistens.
  8. Afkøl bollerne og fordel glasuren rundt om cremen på dejen. Kom hindbær- eller jordbærmarmelade i bollerne sammen med cremen.