Varme hveder
SPONSORERET indhold

Traditionelle hvide hveder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sådan fejrer du bededag - med te og skønne hveder, som traditionen kræver.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
08. maj. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
12 stk.

Ingredienser

50 g gær
2 dl mælk
2 æg
1 tsk. sukker
500 g hvedemel
1 tsk. salt
75 g blødt smør

  1. Udrør gæren i den kolde mælk. Pisk æggene i, tilsæt sukkeret, og kom halvdelen af melet i. Rør dejen sammen med en grydeske. Tilsæt salt. Rør smørret i. Kom resten af hvedemelet i, og ælt dejen let.
  2. Smør en skål med olie. Kom dejen heri. Vend dejen rundt, så den bliver olieret. Læg et stykke plastfilm over skålen, og lad dejen hæve ca. 1 time.
  3. Form 12 boller. Læg dem i en form 20 x 30 cm foret med bagepapir. De skal lægges med 2 cm’s mellemrum, så de gror sammen under bagningen.
  4. Bag bollerne ca. 20 min ved 200 gr. Server med smør.