Sjove køkkenhæklerier: Gæstehåndklæde og grydelapper fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Sjove køkkenhæklerier: Gæstehåndklæde og grydelapper

Vi har leget med hæklerier i blå og hvide farver. Det er der kommet et par grydelapper og et lille prikket håndklæde ud af.

Af:: Citrus Press Foto: Citrus Press
03. aug. 2015 | Håndarbejde | Hjemmet

Garn:

Bomuldsgarn nr. 8 i råhvid og blå, ca. 100 g af hver farve.


Hæklenål:

Nr. 9 og 6.

Grydelapper

Med 3 tråde i råhvid og nål nr. 9 hækles 4 lm, der samles til en ring med 1 km i 1. lm. Alle omg starter med 1 lm og lukkes med 1 km.1. omg: 12 fm om ringen.2. omg: 2 fm i hver m omg rundt.3. omg: 2 fm i 1. m, 1 fm i hver m omg rundt. 4. omg: * 2 fm, 2 fm i næste m *, gent fra * til * omg rundt. 5. omg: * 4 fm, 2 fm i næste m *, gent fra * til * omg rundt. 6. omg: 1 fm i hver m.Flæse:1. omg: * 3 lm, spring 1 m over, 1 fm *, gent fra * til * omg rundt, slut omg med 12 lm til hank.2. omg: * (1 fm, 3 stgm, 1 fm) i hver lm-bue *, gent fra * til * omg rundt. Slut af med at hækle 1 fm i hver lm rundt i hanken.Hækl nu, med 3 tråde blå, et langt lm-bånd til at trække/væve op og ned igennem hullerne i grydelappen. Båndet har både en dekorativ effekt og er med til at gøre grydelappen tykkere, så den isolerer bedre mod varme. Længden er svær at måle præcis, så det må hækles, samtidig med at det trækkes igennem hullerne.
Det giver en rigtig flot effekt at flette den hæklede snor ind i grydelappen, samtidig med at den bliver dejlig kraftig af det. Hækl evt. grydelappen større, hvis du vil være helt sikker på ikke at brænde fingrene.

Gæstehåndklæde

Med 2 tråde blå og nål nr. 6 hækles 37 lm. Vend med 1 lm og start i 2. lm fra nålen, og hækl 36 fm. Hækl nu fm frem og tilbage, efter diagrammet, og vend alle rk. med 1 lm. Når håndklædet har den ønskede længde, hækles kanten med 3 tråde råhvid således: Start i øverste højre hjørne, og hækl 1 omg fm hele vejen rundt. Ved hjørnerne hækles 2 fm i det sidste hul og 2 fm i det første hul efter hjørnet. Ved omg's slutning hækles 16 lm til hank. Hækl nu buer således: 1 km i 1. m, * spring 1 m over, 5 stgm i næste m, spring 1 m over, 1 km *, gent fra * til * hele vejen rundt, men ved hjørnerne hækles km rundt, så der ikke kommer en bue over hjørnet. Ved omg's afslutning hækles fm rundt om lm-buen til hanken. Hæft alle ender. 

Tip:

Når der skiftes mellem farverne på håndklædet, bliver resultatet flottest, hvis farveskiftet foregår i den sidste del af den foregående fm. Derved bliver løkken, der trækkes igennem, i den rigtige farve. 


Husk at lave gode store stropper, så håndklæderne kan hænge på dine køkkenkroge.

Diagram til gæstehåndklæde

Opskriften er fra Hjemmet nr. 32/2014

SE OGSÅ: Fin bordpynt: Hæklede klematisblomster

SE OGSÅ: Hækl for sjov: Et fint stykke kage

SE OGSÅ: Hækl fine bordskånere