Gratis mønster baby wienerlæg
Foto: Anitta Behrendt Gratis mønster til bukser med wienerlæg.

Gratis mønster til bukser med wienerlæg

Sy selv: Gratis mønster til bukser med wienerlæg

Gratis mønster til søde baggy babybukser med wienerlæg i str. 62, 68, 74 og 80.

Bukser med wienerlæg

Størrelse: 62, 68, 74, 80 cl.

Materialer: 50-60 cm bomuld/hør, ca. 50 cm elastik 1 cm bred.

Materialer fra metermeter.dk

Klip og sy med 1 cm sømrum, og pres alle sømme undervejs. Klip 2 x bukser efter mønsteret med 1 cm sømrum. Sy bukserne sammen ret mod ret langs de to skridtbuer, og zigzag over trævlekanterne. Sy indersømmene sammen ret mod ret, og vær opmærksom på at de to skridtbuer mødes, og zigzag over trævlekanterne. Placer 2 wienerlæg langs den underste kant på buksebenene, hvert læg skal være 4 cm med 2 cm imellem, så de ligger på hver side af buksebenets midte. Saml læggene ret mod ret, og tegn en vinkelret linje op langs 2 cm markeringen.

LÆS OGSÅ: Sy selv: Gratis mønster til bloomers til baby

Sy 5 cm op langs markeringen, og pres læggene til wienerlæg. Fold den underste kant 1 cm mod vrangen, og endnu en gang 2 cm mod vrangen, og pres ombukket på plads. Marker 6 cm på ombukket, på hver side af indersømmen, og placer et stykke elastik på 7 cm imellem de to markeringer. Zigzag elastikken fast til ombukket mens du strækker den godt. Stik ombukket fast så tæt på kanten som muligt. Fold kanten ved taljen 1 cm mod vrangen, og pres den på plads.

Fold endnu en gang 2 cm mod vrangen, og stik ombukket fast så tæt på kanten som muligt – lad en åbning stå til at trække elastik igennem. Sy en pyntstikning langs den øverste kant 0,7 cm inde. Træk elastik igennem løbegangen, og juster målet så det passer barnets taljemål (39-42 cm), og sy åbningen til med små sting i hånden.

Print mønsteret ud i den rette størrelse, klip mønsterdelene ud, og tape delene sammen, som angivet på mønsteret (gælder ikke for str. 62, som kan være på ét ark).

Bukser med wienerlæg str. 62

Bukser med wienerlæg str. 68

Bukser med wienerlæg str. 74

Bukser med wienerlæg str. 80

Vil du sy pludderbukser, så udelad wienerlæggene, og sy ombukket nederst på buksebenene som en løbegang.

 Hendes Verden tillæg ' Alt til baby' nr. 11/2017

Se, hvad vi ellers skriver om: Sy og Baby