jesper panorama og camilla i chok

Jesper Panorama og hustruen Camilla har netop vundet 'Verdens bedste kogebog' ved Gourmand Cook Book Award i Lissabon for deres '101 stykker smørrebrød'
Jesper Panorama og hustruen Camilla har netop vundet "Verdens bedste kogebog" ved Gourmand Cook Book Award i Lissabon for deres "101 stykker smørrebrød"

Jesper Panorama vinder fornem pris

"GO' Morgen Danmark"-kokken Jesper Panorama og hustruen Camilla har  i mange år ligget helt i toppen af dansk smørrebrød, og de har deltaget i utallige konkurrencer - og har vundet flere. Nu har udlandet også fået øjnene op for deres evner, og de er netop blevet kåret til verdens bedste.

logo herognu HER&NU HN

Der var kæmpe jubel i Silkeborg, da "GO' Morgen Danmark"-kokken Jesper Panorama og hustruen Camilla fik overleveret nyheden om, at deres kogebog "101 stykker smørrebrød" har vundet prisen for verdens bedste kogebog i kategorien sandwichbøger ved Gourmand Cook Book Award.

- Det er fuldstændigt sindssygt. Vi havde planlagt, at vi selv ville rejse ned til Lissabon og deltage i showet, men vi er i en af de travleste uger på året med studenter og River Boat Festival i Silkeborg, så vi besluttede at blive hjemme og passe butikken, fortæller en ekstatisk Jesper Panorama Pedersen fra Restaurant Panorama.

LÆS OGSÅ: Helt til grænsen: Her er en (rigtig) god grund til at tage til Sønderjylland

Artiklen fortsætter under videoen:

Idéerne til nye smørrebrødsopskrifter bobler allerede i hovedet på Jesper Panorama
Idéerne til nye smørrebrødsopskrifter bobler allerede i hovedet på Jesper Panorama

Det er forlag fra 220 lande, som indsender omkring 100.000 kogebøger, og så bliver de nomineret i forskellige kategorier. Det blev så "101 stykker smørrebrød", der løb med sejren.

- Det er jo et skulderklap til hele vores personale i restauranten. Jeg har jo masser af idéer, men alle byder ind med deres også, så det er et fælles projekt, siger Jesper.

Smørrebrødskongen og hans dronning hviler ikke på rugbrødet. De er allerede i gang med den næste kogebog i rækken, som er 101 flere opskrifter.

- Det vælter frem med idéer. Hvis jeg ex. siger hellefisk, så kommer der med det samme fire- fem forskellige varianter med tilbehør, så vi skal bare have dem kreeret og op på tallerknerne, afslører Jesper Panorama, som venter spændt på at få diplomet hjem til Silkeborg og hængt op i restauranten.