Glæden med skeden - guide til orgasme
SPONSORERET indhold

The Big O: 6 råd til orgasme

Det er desværre ingen nyhed, at mange kvinder har svært ved at opnå orgasme under samleje. En ny bog, Glæden med skeden, kombinerer medicinsk viden med ny forskning og giver os på en morsom måde svar på mange af de spørgsmål om underlivet, som er vanskelige at stille. Her får du de to forfatteres guide til orgasme.

Af: Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl. Redigeret af Susanne Knutzen
19. okt. 2017 | Sundhed | Fit living

Vidste du, at kvinder får 'erektion' op til otte gange om natten, at jomfruhinden er en myte, og at klitorishovedet rummer over 8000 sensoriske nerveender?

Kvinders kønsorganer er ikke ligefrem en ny opdagelse, alligevel er der utrolig meget kvinder - for slet ikke at tale om mænd - ikke ved om det kvindelige underliv. Det råder den norske bestseller Glæden med skeden - alt du har brug for at vide om dit underliv bod på. Ved at kombinere anerkendt medicinsk viden med den nyeste forskning, rummer bogen vitterligt alt du har brug for at vide om dit underliv.

Bogen er, som titlen giver udtryk for, skrevet som en oplysende hyldest til det kvindelige underliv og dets mange facetter og funktioner. Bogen er inddelt i fem hovedkapitler, som dækker anatomi, menstruation, sex, prævention og underlivsproblemer. Glæden med skeden giver med andre ord svar på alle de spørgsmål, som det ofte er vanskeligt at stille, på en letlæst og morsom måde.

De to norske forfattere, der står bag bogen, Nina Brochmann og Ellen Dahl er begge medicinstuderende, der i 2005 startede bloggen Underlivet, som blev en stor succes, og de mange spørgsmål, der strømmede ind overbeviste dem om, at der var brug for Glæden med skeden.

Herunder kan du læse et uddrag fra bogen

The Big O

Orgasmen er et fantastisk og forunderligt fænomen. Den adskiller sig fra det kedelige rutinearbejde, som kroppen udfører for at holde os i live. Mens hjertet slår for at pumpe blod rundt i kroppen, tarmene rumler og kværner for at sikre os næring, og hjernen sitrer af nervesignaler for at flytte rundt på krop og tanker, har orgasmen særstatus. Den er simpelthen en tåkrummende, hårrejsende, stønnende nydelse. Orgasmen er vores lille præmie ...

I dag ved vi, at under en tredjedel af kvinder regelmæssigt opnår orgasme via vaginalt samleje alene, og selv for disse kvinder tyder meget på, at klitoris spiller en central rolle. det ikke til at komme uden om, at kvinder har sværere ved at opnå orgasme end mænd (...) En stor britisk undersøgelse nåede frem til, at 21 procent af kvinder i aldersgruppen 16-24 år havde svært ved at få orgasme under sex ...

Den gode nyhed er, at langt de fleste kvinder kan få orgasme, hvis de vil. Udfordringen består i at tage skridtet fra at opnå orgasme en gang imellem, eller når man er alene, til at få orgasme næsten hver gang. Vi påstår ikke, at det er nemt – eller at man bør knokle for at opnå orgasme hele tiden – men det kan godt lade sig gøre, hvis man er parat til at gøre en indsats.

Her kommer vores orgasmebibel, der er inspireret af de råd, som kvinder i terapi får som hjælp til at opnå orgasme.

Orgasmebiblen

1. Øvelse gør mester. Hvis du aldrig har prøvet at onanere, må du hellere sætte tid af i kalenderen – bogstavelig talt. Onani virker. Ifølge flere undersøgelser af kvinder, der aldrig havde fået orgasme, lykkedes det for mellem 60 og 90 procent af forsøgspersonerne at opnå orgasme, både alene og sammen med deres partner, efter fem til syv ugers regelmæssige øvelser. Vi kan garantere dig for, at det er den sjoveste form for motion, din læge kan anbefale dig.

Brug hænderne eller køb en vibrator. Gør de ting, du tænder på, og som får dig i den rigtige stemning. Foretrækker du erotisk litteratur, kan du lide at se på porno, eller vil du hellere bruge din fantasi? I starten er det vigtigt, at du ikke tænker på orgasmen som et mål i sig selv, men nøjes med at fokusere på de teknikker, du bedst kan lide. Øv dig i at mærke efter og blive modtagelig for nydelse. Øv dig i at rense hovedet for forstyrrende tanker, hvad enten de handler om dellerne på maven eller en forestående eksamen.

Jo bedre man bliver til at give sig selv orgasme, jo større er chancen for også at opnå orgasme med sin partner. Husk i øvrigt, at man gerne må tage sagen i egen hånd, også når man er sammen med andre. Hvem der gør hvad, er ikke afgørende, så længe I har det skønt sammen.

2. Kræv din ret. Bed din partner være med i Projekt Orgasme – selvfølgelig uden at tvinge nogen til noget. Gør det til et lystbetonet fællesprojekt. Det er ikke din partners skyld, at du ikke opnår orgasme, medmindre han eller hun direkte nægter at gøre en indsats for at tilfredsstille dig. Du må selv gøre forarbejdet. Der følger ikke en instruktionsbog med underlivet, så uden vejledning risikerer din partner at bruge år og dag på at finde ud af, hvordan du opnår orgasme. I starten er det nemmest at ordne sagerne selv ved at røre ved sig selv eller onanere sammen. Så kan du lære din partner teknikken efterhånden. Mange synes, det føles pinligt, men der er desværre ikke andre måder at gøre det på. Regn ikke med succes i første forsøg. Vær tålmodig, og ros din partner, når vedkommende gør noget, der virker; gradvist vil han eller hun blive til en superelsker.

3. Øv dig i ’kattepositionen’. Der findes et hav af stillinger, og som de fleste ved, er det kun nogle af dem, der egner sig til at give kvinden orgasme. Én stilling er imidlertid særlig god: ’Kattepositionen’.

En variant af missionærstillingen kaldet ’coital alignment technique’ (forkortet CAT) har vist sig at være særlig god til at give kvinder orgasme. Denne stilling kræver øvelse og samarbejde, men den er al besværet værd. I kattestillingen skal manden, i stedet for at støtte sig på hænderne, lægge vægten på underarmene og vende så meget af kroppen som muligt mod din. I stedet for de sædvanlige bevægelser ind og ud skal han lade sin krop glide horisontalt op over din, så jeres underliv befinder sig lige ud for hinandens. Samtidig presser I jeres underliv mod hinanden, som en bølge der slår mod kysten. Hans hofter skal klemme nedad, så kønsben og penisrod gnubber mod din klitoris. Du kan mærke det, når han gør det rigtigt. Du skal holde benene strakt og samlet, men du kan også flette dine ben rundt om hans, så dine ankler hviler på hans lægge. Mens det i missionærstillingen handler om at støde, skal man i kattestillingen gnide. Lemmet trænger ikke lige så dybt ind i skeden, men til gengæld bliver de yderste centimeter af skeden med alle nerveenderne stimuleret, samtidig med at der hele tiden er kontakt med klitoris. Når I har fået styr på teknikken, kan I prøve en omvendt CAT med kvinden øverst. I den stilling har kvinden fuld kontrol og kan styre klitorisstimuleringen i det tempo og med det tryk, hun foretrækker.

4. Lad være med at slappe af! ”Prøv at slappe af,” siger folk ofte. Det er både verdens bedste og verdens dårligste råd. Selvfølgelig skal du prøve at slappe af i hovedet, men hvis du bare ligger stille og venter på, at orgasmen skal slå ned som et lyn fra en klar himmel, er du på vildspor. Man skal spænde i kroppen. Knib ballerne sammen og prøv skiftevis at spænde og slappe af i musklerne i underlivet, som i en orgasmisk rytme eller i takt med åndedraget.

For det første øger det blodgennemstrømningen til underlivet – man skruer simpelthen på kroppens knapper. For det andet er det en slags mental træning i at rette sin opmærksomhed mod det, der foregår her og nu. Det er svært at tænke på middagsmaden, når man samtidig koncentrerer sig om at spænde musklerne i underlivet, men du er selvfølgelig velkommen til at prøve. I starten kan det være svært at finde de rigtige muskler. Fitnesscenteret har jo ikke et ’Shape up‘-træningsprogram til skeden, selv om de faktisk burde. Kvinder, der regelmæssigt laver bækkenbundsøvelser, får lettere (og kraftigere) orgasmer og er i bedre kontakt med deres underliv. Øvelserne forebygger utæthed forneden og nedsætter risikoen for nedsunket livmoder, og så hjælper de mod smerter i forbindelse med samleje. Man kan lave bækkenbundsøvelser overalt – i bussen eller lige før sengetid – og vaginakugler kan også bruges, men det burde ikke være nødvendigt.

5. Løb en tur. Hvis man dyrker motion lige inden sex, er det lettere at blive ophidset, og nogle kvinder får også nemmere orgasme.

6. Tag strømper på. Vi foreslår det mest for sjov, men ikke kun. Pointen er, at vores hjerne hele tiden modtager signaler fra kroppen om, hvordan vi har det. Disse signaler – og de tanker, som signalerne afstedkommer – kappes om vores opmærksomhed. Det er svært at få orgasme, hvis man tænker på alt muligt andet end det, der foregår – at man fryser om fødderne for eksempel eller føler sig tyk. Det kan også bare være omgivelserne. Vi kvinder bliver nemt forstyrret af den slags.

Seksualforskeren Alfred Kinsey observerede, at hunrotter nemmere lod sig distrahere af et fristende stykke ost midt i sexakten end hanrotter. Det handler altså om at tilrettelægge tingene, så man kan koncentrere sig om at have det dejligt. Hvis det kræver, at man slukker lyset, beholder undertrøjen på eller ifører sig strømper, så gør det. Lyt til dine behov. Vær god ved dig selv. Orgasmen kommer først, når man føler sig så godt tilpas, både fysisk og psykisk, at man lukker af for alt andet. Det kan være svært at lære – og meget nemt at glemme.

Læs mere om bogen, Glæden med skeden, her

Anbefalet til dig