Æble-risalamande med æblesovs
SPONSORERET indhold

Æble-risalamande med æblesovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vi kender alle den traditionelle risalamande. Her præsenteres et lækkert alternativ til særlig glæde for de æbleglade.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
28. dec. 2015 | Opskrift | Hjemmet
8 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Afkøling: ca. 2 timer
Kogetid: ca. 55 min.

Risengrød med æblemost:
225 g risengryn
2 dl vand
1 knivspids salt
1¼ l æblemost (eller usødet æblejuice)
et godt drys sukker

Æblemos og æblesovs:
750 g æbler (evt. syrlige madæbler)
1 dl vand
ca. 100 g sukker (afhængig af æblernes sødme)
evt. 1 lille glas calvados (æblebrændevin)

Fyld:
150 g mandler (evt. hele med skind)
ca. 150 g flormelis
½ l piskefløde
1 stang vanilje

Drys:
lidt hakkede mandler

  1. Risengrød med æblemost:
  2. Kog vand og grødris i ca. 10 min. i en tykbundet gryde. Tilsæt salt og æblemost, og bring det i kog. Rør jævnligt over hele bunden af gryden. Kog grøden færdig i ca. 45 min. Drys grøden med sukker på overfladen, så der ikke kommer skind på, og lad grøden blive kold.
  3. Æblemos:
  4. Skræl æblerne, fjern kernehuse, blomster og stilke.
  5. Kog æblerne i vand under låg ved svag varme, til de er helt møre, ca. 10 min. Blend til ensartet konsistens.
  6. Æblesovs:
  7. Kom 3 dl æblemos i en lille gryde. Spæd med calvados og/eller vand til passende cremet sovsekonsistens. Smag til med flormelis. Sovsen kan servéres lun eller ved stuetemperatur.
  8. Bland risengrød med æblemos til ensartet konsistens. Bland hakkede mandler i den kolde risengrød.
  9. Pisk fløden med kornene fra vaniljestangen til flødeskum. Vend det i den helt kolde æble-risengrød, helst lige inden servering. Smag til med flormelis.
  10. Servér æble-risalamande med et drys hakkede mandler og æblesovs.