
Foto: Æbleflæsk er en god gammeldags dansk ret med masser af smag.
Opskrift på æbleflæsk i ovn
Sådan laver du æbleflæsk i ovnen
Minder mig om efterår og min barndomshave, hvor vi havde et ældgammelt æbletræ. Det var altid min far, der lavede æbleflæsk, og det er en af mine yndlingsretter – sund, fed og fuld af gode, vitale energier.
preparation
Total: en time, 15 minutter
plate
Æbleflæsk til 4 personer
Af Louise Bruun
Ingredienser
500-800 g stegeflæsk
5 store madæbler (har du et æbletræ, så brug æbler derfra)
2 løg
1 porre
timian.
Sådan laver du æbleflæsk i ovnen
Skær flæsket i skiver ca. 1 cm. Fjern kernehuset og skær æblerne i skiver. Skær løgene og porrerne i ringe.
Mix æbleskiver med porrer og løg. Læg flæsket ovenpå og drys med timian. Bag det i ovnen i 1 time -1¼ på ca. 180 grader.
Spis med groft rugbrød og sennep.
Se, hvad vi ellers skriver om: Æbleflæsk, Stegt flæsk, Svin, Dansk mad, Louise Bruun og Hovedret
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: