Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på æbleflæsk i ovn
Foto: Maria Sattrup Æbleflæsk er en god gammeldags dansk ret med masser af smag.

Opskrift på æbleflæsk i ovn

Sådan laver du æbleflæsk i ovnen

Minder mig om efterår og min barndomshave, hvor vi havde et ældgammelt æbletræ. Det var altid min far, der lavede æbleflæsk, og det er en af mine yndlingsretter – sund, fed og fuld af gode, vitale energier.

en time, 15 minutter
Print
Æbleflæsk til 4 personer

500-800 g stegeflæsk
5 store madæbler (har du et æbletræ, så brug æbler derfra)
2 løg
1 porre
timian.

Sådan laver du æbleflæsk i ovnen

Skær flæsket i skiver ca. 1 cm. Fjern kernehuset og skær æblerne i skiver. Skær løgene og porrerne i ringe.

 

Mix æbleskiver med porrer og løg. Læg flæsket ovenpå og drys med timian. Bag det i ovnen i 1 time -1¼ på ca. 180 grader.

 

Spis med groft rugbrød og sennep.

Se, hvad vi ellers skriver om: Æbleflæsk, Stegt flæsk, Svin, Dansk mad, Louise Bruun og Hovedret