Opskrift på æblekompot med sprød kaneltop
SPONSORERET indhold

Æblekompot med sprød kaneltop

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
24. mar. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

3 store, skrællede, udkernede æbler ca. 500 g
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 tsk friskreven ingefær
2 spsk rørsukker.
Sprød kanel-top:
125 g groftreven brødkrumme
1 spsk smør
1 spsk rørsukker
1 tsk stødt kanel.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    210 Kcal
  • Fedt:
    16 %
  • Protein:
    6 %
  • Kulhydrat:
    78 %

Sådan gør du

Skær æblerne i lidt grove stykker og kom dem i en gryde med hyld, ingefær og rørsukker.
Damp æblerne møre ved svag til middel varme og rør i dem af og til.
Rist brødkrummerne gyldne i lidt smør på en stor pande. Rør sukker og kanel i til sidst og afkøl blandingen.
Anret æblekompotten i glas eller skåle og kom den sprøde kanel-top øverst.

Tilberedningstid: ca. 30 minutter.

TIP: Brug lidt æblemost, hvis du ikke har hyldeblomstsaft.