Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på æblekompot med sprød kaneltop
Foto: Andreas Wiking Æblekompot med sprød kaneltop

Opskrift på æblekompot med sprød kaneltop

Æblekompot med sprød kaneltop

4
Print

3 store, skrællede, udkernede æbler ca. 500 g
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 tsk friskreven ingefær
2 spsk rørsukker.
Sprød kanel-top:
125 g groftreven brødkrumme
1 spsk smør
1 spsk rørsukker
1 tsk stødt kanel.

Energi pr. person:
210 Kcal
Fedt:
16 %
Protein:
6 %
Kulhydrant:
78 %

Sådan gør du

Skær æblerne i lidt grove stykker og kom dem i en gryde med hyld, ingefær og rørsukker.
Damp æblerne møre ved svag til middel varme og rør i dem af og til.
Rist brødkrummerne gyldne i lidt smør på en stor pande. Rør sukker og kanel i til sidst og afkøl blandingen.
Anret æblekompotten i glas eller skåle og kom den sprøde kanel-top øverst.

Tilberedningstid: ca. 30 minutter.

TIP: Brug lidt æblemost, hvis du ikke har hyldeblomstsaft.

Se, hvad vi ellers skriver om: Æble, Kompot, Efterårsmad, Søde sager, Dansk mad og Dessert