Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Udblødning: 6 timer
Koge/stege/bagetid: 30 min
Ikke fryse-egnet
Abrikosfyld:
300 g tørrede abrikoser
½ l vand
1 citron (usprøjtet, fintrevet skal og saft)
75 g sukker
Valnøddekage:
2 æg (store)
50 g rørsukker
50 g valnødder (finthakkede)
50 g hvedemel
1 knsp salt
evt. likør
Topping:
50 g sukker
50 g valnødder
Creme:
2 blade husblas
1½ æggehvide (pasteuriseret)
2 spsk sukker
2 æggeblommer (pasteuriserede)
3 spsk sukker
1 stang vanilje
250 g mascarpone (italiensk flødeost ellerflødeost naturel)
- Overhæld abrikoserne med vand og lad dem trække i 6-24 timer. Kom abrikoser og udblødningsvand i en gryde med citronskal og -saft. Lad abrikoserne simre møre (ca. 20 min.). Smag til med sukker og lad dem afkøle. Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk æg og sukker til en tyk creme (ca. 5 min. med en håndmikser). Bland valnødderne med mel og salt. Vend blandingen i æggene, fyld dejen i en smurt form og bag kagen i ca. 25 min. Vend den ud på en rist til afkøling.
- Smelt sukker til gylden karamel på en pande og vend nødderne i. Hæld det straks ud på et stykke bagepapir til afkøling.
- Udblød husblas i koldt vand. Knug vandet af og smelt den over vandbad.
- Pisk æggehvider og sukker til blød marengs.
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en tyk creme (5 min. med en håndmikser). Vend flødeost i æggeblommecremen og tilsæt husblas i en tynd stråle. Vend marengsmassen i cremen. Skær kagen i tern/skiver og fordél halvdelen i bunden af en glasskål. Stænk evt. med likør og fordél halvdelen af abrikoserne over kagen. Gentag med resten af kagen og abrikoserne.
- Fordél vaniljecremen ovenpå og sæt desserten koldt. Drys med hakket nøddekaramel ved servering.