Agurke-avocadosuppe og kammuslinger
Kold agurke-avocadosuppe og kammuslinger er delikate, små hapsere...
Ingredienser
Suppe
Lille glas til 10 personer
1½ agurk
2 modne avocadoer
1 spsk olivenolie
salt og peber
1 spsk citronsaft
lidt finthakket agurk og radiser til pynt
3 spsk finthakket purløgStegt kammusling på toast med fennikel-mayo
Kammuslinger
16-20 stk.
4-5 skiver brød med sej krumme – skåret i ca. 16-20 små bidder
olivenolie til stegning af brød
8-10 store kammuslinger
olivenolie og lidt smør til stegning
salt, peber og lidt citronsaft
Fennikel-mayo:
2½ spsk mayonnaise
½ tsk dijonsennep
2 tsk skalotteløg, finthakket
¼ fennikel skåret i meget små tern
1 tsk finthakket syltet citron (alternativt revet citronskal og ekstra salt)
1 spsk finthakket dild
lidt plukket dild til pynt
Sådan laver du agurke-avocadosuppe
Suppe
1. Skræl agurkerne og skær dem i grove tern. Halver avocadoerne og grav kødet ud med en ske. Kom agurk, avocado, olivenolie, salt, peber og citronsaft i en blender og blend til jævn konsistens. Sæt suppen i køleskabet indtil servering.
2. Hæld agurke-avocadosuppen i små glas og server med lidt fintsnittet agurk og radise i suppen. Drys med finthakket purløg.
Kammuslinger
3. Steg brødstykkerne sprøde på en pande med olivenolie. Krydr dem med salt og peber.
4. Dup kammuslingerne tørre og steg kammuslingerne på en meget varm pande i to min på hver side, så de får en sprød skorpe. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft. Skær dem igennem så du har 16-20 halve stegte kammuslingerne.
Fennikel-mayo
5. Rør mayonnasisen sammen med dijonsennep, skalotteløg, fennikel, syltet citron og dild og smag den til.(Hvis du ikke har syltet citron i huset, kan du krydre mayoen med lidt revet citronskal og lidt ekstra salt).
Anret de sprøde brød med stegt kammusling og fennikel-mayoen. Pynt med plukket dild.