Jomfruhummerhaler
SPONSORERET indhold

Agurkesalat med radiser, basilikumolie og jomfruhummerhaler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne sommerlige agurkesalat er super simpel — der er ikke så meget hurlumhej — bare ren og intens smag af agurk, radise, basilikum og jomfruhummer. Fin som forret.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
30. jul. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

½ bundt basilikum
½ citron, saften heraf
½ fed hvidløg
1 dl olivenolie
salt og peber
½ agurk
1 bundt radiser
16-18 mellemstore jomfruhummerhaler
lidt olivenolie og smør til stegning
salt og peber

Tilbehør: brød

Sådan gør du

Pluk basilikumbladene, og blend dem sammen med citronsaft, hvidløg, olivenolie, salt og peber.

Skræl agurken og nip radiserne. Skær agurk og radiser i skiver. Pil jomfruhummerhalerne ud af skallerne, og giv dem et snit på oversiden, og fjern den sorte streng. Steg jomfruhummerhalerne på en pande med olivenolie og lidt smør ca. 2 min på hver side, og krydr med salt og peber. (Hvis du synes, det er besværligt at stå og pille jomfruhummerhalerne, så flæk dem en gang på langs, og læg dem med skærefladen opad – smør dem med lidt olivenolie, og krydr med hvidløg, salt og peber. Og sæt dem i ovnen 10-12 min ved 200 grader.)

Vend agurkerne sammen med en skefuld basilikumolie, og krydr dem med lidt salt og peber.

Anret agurkerne på tallerknerne, og kom lidt basilikumolie omkring. Drys med radiser, basilikumblade og dild, og kom jomfruhummerhalerne på toppen. Servér brød til.

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: 3 skønne kartoffelsalater

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter