Ingredienser
115 g smør
115 g sukker
100 g brun farin
1 stort æg
140 g mel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
80 g kakao
¼ tsk. flagesalt
150 g hakket mørk chokolade
100 g hakkede valnødder
flagesalt til topping
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader. Pisk smør, sukker og farin sammen i et par minutter, og tilsæt herefter ægget.
- Bland mel, bagepulver, vaniljesukker, kakao og salt i en anden skål, og rør de tørre ingredienser sammen med smørblandingen. Rør, til dejen er fast og ensartet, og vend til sidst valnødder og chokolade i.
- Tril dejen til kugler på størrelse med en valnød, og placer dem på en bageplade med god plads imellem. Seks kugler på hver bageplade er passende. Tryk kuglerne lidt flade med håndfladen.
- Drys med flagesalt, og bag kagerne i ca. 18 minutter ved 150 grader, til de er gyldne.
- Lad de færdige kager køle af i 5-10 minutter, inden de flyttes fra bagepladen.