Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på ananas med vaniljesirup
Foto: Andreas Wiking Ananas med vaniljesirup

Opskrift på ananas med vaniljesirup

Ananas med vaniljesirup

4
Print

1 ananas.
Vanilje-sirup:
1 dl vand
1 dl sukker
1 flækket stang vanilje.

Energi pr. person:
130 Kcal
Fedt:
3 %
Protein:
2 %
Kulhydrant:
95 %

Sådan gør du

Kog vand, sukker og vaniljestang under omrøring til sukkeret er opløst. Kog derefter siruppen yderligere et par minutter ved rask varme.
Flyt gryden fra varmen og afkøl siruppen.
Skær ananassen i kvarte, skær den lidt træede midterribbe væk og skær ananaskødet løst og derefter i skiver. Dryp siruppen over og server.

Tilberedningstid: 15- 20 minutter.

Tip: Vaniljesiruppen kan også bruges på andre frugter, f.eks. æbler.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sommerdessert, Søde sager, Dansk mad og Dessert