Appelsin- og grapefrugttærte
SPONSORERET indhold

Appelsin- og grapefrugttærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En sprød mandelbund kombineret med fyldig, mørk chokolade, creme og syrlige citrusfrugter - mums!

Af: Martin Dyrløv Foto: Martin Dyrløv
26. aug. 2014 | Opskrift | Hjemmet
1 tærte, ca. 8 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Hviletid: 1 time og 20 min.
Bagetid: 20 min.
Tærtedej:
125 g mandler
125 g mel
2 spsk. sukker
1 knsp. salt
125 g smør
2 spsk. vand
Fyld:
evt. 75 g mørk chokolade
Creme:
1 rød grapefrugt (økologisk)
1 appelsin (økologisk)
ca. 2 dl piskefløde
2 æg
125 g sukker
2 spsk. majsstivelse
50 g smør
Pynt:
2 røde grapefrugter
3-4 appelsiner
evt. citronmelisse

  1. Hak mandlerne fint i en foodprocessor, og kør mel, sukker, salt og koldt smør i. Saml hurtigt dejen med iskoldt vand.
  2. Pak dejen ind, og sæt den i køleskabet i 1 times tid.
  3. Rul dejen ud mellem 2 stykker plastfilm, og læg den i en tærteform (24- 26 cm). Prik bunden med en gaffel, og sæt den i fryseren i 20 min.
  4. Bag tærtebunden ved 180 grader i ca. 20 min.
  5. Tag tærtebunden ud af ovnen, og drys evt. hakket chokolade over, mens bunden endnu er varm. Lad chokoladen smelte i et par min., og smør det ud med en gummiskraber eller bagsiden af en ske. Lad chokoladen stivne.
  6. Creme: Riv skallen af en grapefrugt og en appelsin fint. Pres saften af frugterne, og mål den. Tilsæt fløde, så der i alt er 3½ dl væske.
  7. Pisk citrusskaller, æg og væske sammen i en gryde, og pisk sukker og majsstivelse i. Pisk cremen over middelvarme, til den akkurat når kogepunktet. Tag gryden af varmen, og pisk koldt smør i.
  8. Hæld cremen i tærtebunden, og lad den stivne.
  9. Pynt: Skær skallen og den hvide hinde af grapefrugterne og appelsinerne, og skær dem i skiver – eller skær frugtbådene ud mellem hinderne. Dryp af på et stykke køkkenrulle, og læg frugten på tærten. Pynt evt. med citronmelisse.