Appelsin/chilimarmelade
SPONSORERET indhold

Appelsin/chilimarmelade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En frisk og lækker marmelade, der smager af sol og sommer. Forkæl dig selv eller giv marmeladen som gave.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Jes Buusmann
05. dec. 2011 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 1 1/2 liter

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Kogetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
6 økologiske appelsiner
1 økologisk citron
500 g sukker
1/2 liter vand
1 rød chili
2 tsk geleringsmiddel
2 tsk geleringsmiddel

  1. Riv skallen af citrusfrugterne eller skræl dem af med en kartoffelskræller og hak dem fint. Skær frugten ud mellem hinderne.
  2. Vej frugt, saft og skaller – der skal være ca. 1/2 kg. Kom det i en gryde sammen med sukker, vand og finthakket chili (uden frø og mellemvægge). Kog det under omrøring i ca. 25 min.
  3. Tilsæt geleringsmiddel efter pakkens anvisning, hæld marmeladen på skoldede glas og luk dem straks til. Vend glassene af og til, så frugten fordeler sig.
  4. Tips: Kog evt. citruskernerne med i en gazepose – de indeholder pektin, der kan give marmeladen naturlig konsistens.