Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Kogetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
6 økologiske appelsiner
1 økologisk citron
500 g sukker
1/2 liter vand
1 rød chili
2 tsk geleringsmiddel
2 tsk geleringsmiddel
- Riv skallen af citrusfrugterne eller skræl dem af med en kartoffelskræller og hak dem fint. Skær frugten ud mellem hinderne.
- Vej frugt, saft og skaller – der skal være ca. 1/2 kg. Kom det i en gryde sammen med sukker, vand og finthakket chili (uden frø og mellemvægge). Kog det under omrøring i ca. 25 min.
- Tilsæt geleringsmiddel efter pakkens anvisning, hæld marmeladen på skoldede glas og luk dem straks til. Vend glassene af og til, så frugten fordeler sig.
- Tips: Kog evt. citruskernerne med i en gazepose – de indeholder pektin, der kan give marmeladen naturlig konsistens.