Opskrift på asparges og jomfruhummer
SPONSORERET indhold

Asparges og jomfruhummer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lad gæsterne selv stå for at pille aspargeserne. Så sparer du tid på skrælningen og samtidig er det hyggeligt. Sæt evt. skylleskåle eller et fad med fugtige vaskeklude på bordet.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
04. jul. 2012 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

1 kg tykke, hvide asparges

1,5 kg jomfruhummere

olivenolie, salt og peber

300 g sprød salat, karse og grønne urter (på billedet er brugt raps, løgkarse og vild karse).


Brunet estragonsmør

150 g smør

1 spsk estragoneddike

1 tsk salt

1 stort bundt estragon, grofthakket

4 forårsløg, skåret i ringe

 

Sådan laver du asparges og jomfruhummer

 

Vask de hvide asparges. Skær de yderste 2 cm af enderne.


Flæk jomfruhummerne på den lange led og fjern den sorte tarm i ryggen.


Grill aspargeserne på en varm grill (steg dem alternativt på en pande) i 4-5 min. på hver side. Grill jomfruhummerne på skalsiden, ca. 2 min. til kødet er blevet hvidt (brug alternativt en ovn, stil dem under grill i 2 min.).


Vend de færdiggrillede jomfruhummere og asparges med olivenolie, salt og peber. Anret dem smukt på et fad sammen med salat og grønne urter.


Smelt smørret og lad det blive brunt og nøddeduftende. Tag gryden af varmen og tilsæt eddike, salt og masser af estragon og forårsløg.


Lad hver gæst pille de nederste trevler af de hvide asparges. Spis med lunt, brunet smør til.


Prøv også grillspyd med kokos-fisk og grønt