Aspargessalat med urtecreme og rogn
Det er måske den nemmeste, pæneste og sprødeste forret du kan lave, og så smager den så skønt. Brug evt. kun grønne asparges.
Ingredienser
Af Louisa Lorang
1 bundt grønne asparges, ca. 250 g
1 bundt hvide asparges, ca. 250 g
2 hjertesalater
2 dl tyk yoghurt
1-2 spsk mayonnaise
½-1 tsk dijonsennep
1 håndfuld kørvel
1 lille håndfuld dild
lidt citronsaft
200 g stenbiderrogn eller anden rogn
Sådan gør du
Knæk enderne af aspargesene. De knækker gerne selv, der hvor de er træede, eller ca. ¼ op.
Skræl de hvide asparges. Damp de grønne og hvide asparges i 2-3 dl kogende, saltet vand i 45-60 sekunder. Tag dem op, og dryp dem af.
Skær salaten i både.
Rør yoghurt med mayonnaise og sennep. Hak kørvel og dild, og rør begge dele i dressingen. Smag til med citronsaft og salt.
Anret salat, asparges og dressing i et stort fad. Top med rogn, og server straks.
TIP: Server gerne sprødt ristet rugbrød til.