SPONSORERET indhold
Bagt aubergine i tomatsauce: Melanzane a la Parmigiana
Bagt aubergine i tomatsauce med ost. Åh, jeg smelter af lykke. Det her er det første, jeg bestiller, når jeg er i Italien. Og heldigvis er det nemt at lave selv, for så tit er jeg alligevel ikke i Italien. Desværre.
4 |
Total: 45 min
Ingredienser
Aubergine:
2 auberginer
salt olivenolie
Tomatsauce:
2 fed hvidløg
1 spsk tomatpure
salt og peber
400 g mosede tomater
lidt tørret oregano
1 nip sukker
lidt basilikum, finthakket
Topping:
1 dl parmesan, revet
1 frisk mozzarella
lidt basilikum
Sådan gør du
Aubergine:
- Skær auberginerne i skiver. Drys dem med lidt salt, og lad dem trække i 10-15 minutter.
- Dup dem tørre med køkkenrulle, og steg dem i rigeligt olivenolie på en stor, varm pande, evt. ad flere omgange, til de er gyldne.
Tomatsauce:
- Hak hvidløg. Sauter hvidløg og tomatpure i olivenolie i en varm gryde. Krydr med salt og peber.
- Kom mosede tomater på, lad det simre i 5-10 minutter.
- Tilsæt oregano, sukker og lidt hakket basilikum.
- Kog op, og smag til med salt og peber igen. Anret aubergine og tomatsauce lagvis i et ovnfast fad. Afslut med tomatsauce.
- Drys med parmesan, og top til sidst med brud af mozzarella. Bag ved 200 grader i 15- 20 minutter. Top med baslikum.