Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Bagt citronricotta
Foto: Lars Ranek Bagt citronricotta

Bagt citronricotta

Bagt citronricotta

En syrlig-sød dessert, som du kan lave andre smagsvarianter, f.eks. appelsin eller passionsfrugt.

Print

75 g ricottaost (max 20+)
1 æg
25 g Multisød
reven citronskal (økologisk)
lidt citronsaft
vaniljekorn
5 g DDV plante 70 til smøring af forme eller lignende fedtstof

Citronsauce:
25 g Multisød
1 dl citronsaft
reven citronskal (økologisk)
1 tsk maizenamel
1 appelsin.

Sådan laver du citroricotta:

Rør ricottaosten op med ægget. Tilsæt Multisød, reven citronskal, citronsaft og vaniljekorn. Smør små forme med fedtstoffet og kom ricottamassen i.
Bag dem i en 200° varm ovn i ca. et kvarter, til ricottaen føles fast, og overfladen er gylden.

Lav saucen ved at komme Multisød, citronsaft og reven citronskal i en lille gryde og kog det op. Jævn med maizenamelet, der er rørt ud i lidt vand.

Skær skrællen af appelsinen og skær fileter ud af den.
Stil den bagte ricotta på en desserttallerken. Anret appelsinfileterne ved siden af og kom den varme citronsauce over. Server straks.

Se, hvad vi ellers skriver om: Det søde køkken, Appelsin, Søde sager, Italiensk mad, Dessert og Sukkerfri