Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 45 min.
200 g smør
250 g sukker
4 æggeblommer (gem hviderne til skæg)
400 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
2½ dl sødmælk
Rabarberkompot:
250 g rabarber
125 g sukker
1 dl ribs- eller tyttebærgelé
Skæg (marengs):
4 æggehvider
250 g sukker
2 spsk. kartoffelmel
Drys:
flormelis
- Pisk blødt smør og sukker skummende. Rør én æggeblommerne i ad gangen.
- Bland mel med bagepulver. Drys det igennem en si i dejen skiftevis med mælken. Vend dejen sammen med en dejskraber til ensartet konsistens.
- Fordél dejen i en bageform eller ovnfast fad (25 x 25 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i 30 min. ved 175 grader. Stik et træspid eller en lille kniv i kagen, og bag videre, hvis der er rå dej på. Tag kagen ud af ovnen, og skru ovnen op på 200 grader.
- Rabarberkompot: Skyl rabarberne, og skær dem i små stykker. Varm dem i en gryde med sukker og ribsgelé. Kog i ca. 5 min. ved svag varme, til rabarberne er bløde.
- Prik kagen med en gaffel. Fordél rabarberkompot med ribs- eller tyttebærgelé i et jævnt lag på kagen.
- Skæg: Pisk æggehviderne stive med 1 spsk. sukker. Vend resten af sukkeret i de stive æggehvider, og drys kartoffelmel igennem en si i maregnsmassen. Fordél den over kagen, og bag kagen videre i ca. 10 min., til marengsen er gylden.
- Afkøl kagen på en bagerist. Drys med flormelis, og skær kagen ud i stykker.