Biksemad med pølser og svampe
Foto: Mikkel Adsbøl, Betina Hastoft og Thomas Hergaard

Biksemad med pølser og svampe - opskrift fra Hjemmet

Biksemad med pølser og svampe

Dansk klassiker med saft og kraft.

printer Print
plate 3-4 personer

Arbejdstid: 15 min.
Stegetid: 15-20 min.
250 g svampe (f.eks. champignon)
1 spsk. olie (eller smør)
250-300 g kødfulde pølser
400-500 g kogte kartofler
1 bdt. forårsløg
salt og peber
Tilbehør: groft brød og evt. spejlæg

  1. Skær rensede svampe i passende stykker, og brun dem på en pande med fedtstof. Krydr med salt og peber, og tilsæt pølser og kartofler i terninger.
  2. Steg under omrøring, til kartoflerne er gyldne, og pølserne gennemvarme. Smag til med salt og peber, drys med fintsnittede forårsløg, og servér med brød og evt. spejlæg.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dansk mad, Biksemad og Hovedret