Blåbærkage med kanel
SPONSORERET indhold

Blåbærkage med kanel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Normalt består en roulade af en bagt dej, der er rullet omkring et fyld. Denne kage kan man kalde en bagt roulade, for her er den rå dej rullet ud, drysset med fyld og rullet sammen, før den bliver bagt i ovnen.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
(1 kage = ca. 8 personer)
Dej:
275 g hvedemel
3 spsk sukker
1 spsk bagepulver
½ tsk salt
75 g smør
1 æg
½ dl mælk
Fyld:
350 g blåbær
4 spsk sukker
1 tsk fintrevet citronskal
½ tsk stødt kanel
Pynt:
1 æg og lidt perlesukker

  1. Bland de tørre ingredienser sammen og hak det kolde smør i.
  2. Pisk æg og mælk sammen og rør det i dejen. Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel (ca. 25 x 30 cm). Vend blåbær sammen med sukker, citronskal og kanel og fordel det på dejen, men lad en kant på ca. 1 cm være fri. Pensl dejkanterne med lidt sammenpisket æg.
  3. Fold dejenderne op og rul dejen sammen som en roulade. Læg den på en bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedad.
  4. Pensl med sammenpisket æg og stil den i køleskab 30-60 min. Tænd ovnen på 220 grader.
  5. Pensl igen rouladen med sammenpisket æg og drys med perlesukker. Bag rouladen midt i ovnen ca. 30 min.
  6. Nyd kagen lun eller afkølet med cremefraiche, flødeskum eller vaniljesovs.