Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på blåmuslinger som ved middelhavet
Foto: Andreas Wiking Blåmuslinger som ved middelhavet

Opskrift på blåmuslinger som ved middelhavet

Blåmuslinger som ved middelhavet

clock 20 minutter
printer Print
plate 4

2 kg blåmuslinger
2 stilke bladselleri
1 fennikelknold
1 bundt forårsløg
4 tomater
1 knsp. safran
1 spsk smør
1 dl tør hvidvin
salt, peber
300 g groft brød.

Energi pr. person:
365 Kcal
Fedt:
19 %
Protein:
29 %
Kulhydrant:
48 %

Sådan gør du



Skyl muslingerne i koldt vand og check, at alle er lukkede.
Snit bladselleri, fennikel og forårsløg og skær tomaterne i grove tern.
Sautér safran et kort øjeblik i smeltet smør, tilsæt bladselleri, fennikel og hvidvin og bring det i kog. Kom muslinger, tomater og forårsløg ved, læg låg på gryde og kog 4 min. til muslingerne har åbnet sig. Ryst gryden et par gange. Muslinger, der ikke åbner sig, skal kasseres.
Smag til med salt og peber og server straks med groft brød.

Tip

Prøv at komme et par skefulde græsk yoghurt i muslingesuppen lige inden servering.


Se, hvad vi ellers skriver om: Muslinger, Sommer, Fisk, Fransk mad, Hovedret, Forret og Frokost