Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på brandade
Foto: Peter Berring Brandade

Opskrift på brandade

Brandade: Saltet fisk

4
Print

400 g saltet torsk, udvandet i 12 timer i vand
½ l mælk
1 løg
1 laurbærblad
300 g kartofler
3 fed hvidløg
½ dl olivenolie
2 spsk citronsaft
salt og hvid peber

Tilbehør: kapers og brød

Sådan gør du

1. Kom den udvandede torsk i en gryde med mælk, et halveret løg og laurbærbladet. Lad det simre, til fisken er gennemkogt i 10-15 minutter. Tag torsken op af mælken, gem omkring 1 dl og kasser resten. Lad torsken køle af, inden du piller kødet i stykker. Kassér eventuelle rester af skind eller ben.

2. Skræl imens kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i vand uden salt. Tilsæt hvidløgsfeddene med skal de sidste 5 minutter af kogetiden. Sigt vandet fra, og pil hvidløgene ud af deres skal.

3. Mos kartofler og hvidløg sammen med olie og rør fisken ud i. Hvis mosen er for tør, tilsættes evt. lidt af mælken. Smag til med citronsaft, salt og masser af hvid peber.

Tip:
Brandaden smager rigtig godt sammen med brød. Men prøv også at komme massen i et ovnfast fad og gratinér den med ost og rasp.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartoffelmos, Mos, Gratin, Fisk, Fransk mad og Hovedret