Bread- and butterpudding
SPONSORERET indhold

Bread- and butterpudding

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
16. dec. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

(brød- og smørdessert)
Arbejdstid: 20 min.
Trækketid: 5-10 timer
Koge/bagetid: ca. 50 min.
Ikke fryse-egnet
(ca. 8 personer)
8-10 skiver hvedebrød (sandwichbrød)
375 g rosiner
2 dl mørk krydret ale (eller hvidtøl)
100 g smør (blødt)
2½ dl piskefløde
2½ dl mælk
125 g sukker
10 æggeblommer
Drys: 100 g brun farin

  1. Læg rosiner i blød i øllet – gerne natten over.
  2. Smør brødskiverne med smør.
  3. Læg dem lagvist med rosinerne i et ovnfast fad. Læg et lag brød øverst.
  4. Kog fløde og mælk med sukker og hæld i de sammenpiskede æggeblommer uder kraftig piskning.
  5. Hæld blandingen over brødet i fadet.
  6. Dæk fadet til med sølvpapir og bag ved 150 grader i ca. 30min.
  7. Fjern sølvpapiret og drys med brun farin.
  8. Bag videre i ca. 10 min., til farinen er smeltet.
  9. Servér desserten lun.