SPONSORERET indhold
Butterdej med æbler, svampe og kartofler
Server butterdej med æbler, svampe og kartofler som tilbehør til et lækkert stykke kød.
Af: Liselotte Gais Kjeldsen og Betina Repstock
Foto: ALT for damerne
Butterdej med æbler, svampe og kartofler til 4 personer |
Total: 40 min
Ingredienser
Butterdej med æbler, svampe og kartofler
300 g kartofler
2 æbler af sorten, Elstar
50 g svampe
lidt timian eller salvie
1 æg
1 plade butterdej (20 x 30 cm)
lidt citronskal
50 g sorte oliven
3 spsk olivenolie.
Sådan laver du butterdej med æbler, svampe og kartofler
1. Tænd ovnen på 180 grader.
2. Skræl kartoflerne og æblerne, skær dem i skiver og hak svampene groft. Vend dem i olien og krydr med salt, peber og timian.
3. Butterdejen udrulles med lidt mel og grøntsagerne placeres i en stribe midt på butterdejen. Kanten på dejen pensles med det sammenpiskede æg, og dejen foldes om grøntsagerne. Pensles med æg og bages i 40 min og bag videre indtil butterdejen er flot gylden.