Cannelés Bordelais
SPONSORERET indhold

Cannelés Bordelais

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Cannelés Bordelais opstod som en lokal kagetradition i vinområdet Bordeaux. Her klarede man i sin tid vinene med æggehvide og brugte så æggeblommerne til de fine kager.

Af: Line Falck Foto: Line Falck
29. okt. 2014 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 8 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30-40 min.
50 g hvedemel
125 g flormelis
1 æg
1 æggeblomme
½ vaniljestang
20 g smør + lidt til formene
2 spsk. brun rom
¼ l mælk
Tilbehør: evt. et drys flormelis og solbær- eller brombærsyltetøj

  1. Bland mel og flormelis. Pisk æg og æggeblomme i melblandingen med kornene af vaniljestangen.
  2. Varm mælken til kogepunktet med den tomme vaniljestang, tilsæt smør, og lad det smelte. Lad blandingen køle lidt af, og tilsæt rom.
  3. Rør halvdelen af mælken i melblandingen. Pisk godt, tilsæt resten af mælken, og rør dejen til ensartet konsistens.
  4. Fyld dejen i smørsmurte forme (ca. 5 cm i diameter, evt. muffinforme).
  5. Sæt kagerne i ovnen ved 225 grader i 10 min. Skru ned til 175 grader, og bag i ca. 30 min. mere, til kagerne er faste. Vend dem ud af formene. Nyd kagerne lune og friskbagte, evt. med et drys flormelis og syltetøj.