Chili con kylling
SPONSORERET indhold

Chili con kylling

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne ret er fuld af bønner og kylling. Nyd gerne en sprød salat og lidt groft brød til – det er dejligt at dyppe i saucen. Brug de bønner, du synes, der passer; pinto, sorte, hvide, butter, kidney – anything!

Foto: Anders Schønnemann
18. sep. 2017 | Opskrift | ALT for damerne
4 personer

Ingredienser

Af Louisa Lorang

Bønner:
150 g hvide bønner
150 g sorte bønner

Kylling og bouillon:
1 kylling
1-2 gulerødder
2 stilke bladselleri
1 løg
vand

Chili:
2 tørrede ancho-chilier (eller andre favorit chilier)
1 dl kogende vand
2 squash, i grove stykker
3 stilke bladselleri, snittede
2 rødløg, i både
olivenolie
2 spsk tomatpure
evt. 1-2 spsk. chipotle
i adobosauce
salt
lidt limesaft

Topping:
tyk yoghurt
limebåde
plukket oregano

Sådan gør du

Bønner: Sæt bønnerne i blød natten over. Skyl dem, og kog dem møre i usaltet vand, under låg, ca. 45-60 minutter.

Kylling og bouillon: Del kyllingen i otte stykker. Skær grøntsagerne i grove stykker Kom det hele i en gryde med vand, der akkurat dækker, og kog kyllingen mør under låg, ca. 40 minutter. Tag den op. Sig bouillonen, gem den og kasser grøntsagerne. Reducer bouillonen til ca. det halve.

Chili: Klip chilien i strimler, og udblød den i 1 dl kog-ende vand. Sauter squash, bladselleri og løg af i olivenolie i 1-2 minutter. Kom tomatpure, evt. chipotle, ancho-chili samt 3-4 dl hønsebouillon ved, og kog op. Smag til med salt, lime og evt. mere chili.

Kom bønner og kylling i retten, og kog op. Smag til igen. Server chili con kyllingen straks med tyk yoghurt, limebåde og oregano.