Chokoladekage med marsala og kaffecreme
SPONSORERET indhold

Chokoladekage med marsala og kaffecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

UPS! Der var fejl i chokoladekageopskriften i vores madtillæg "Italiensk mad - 25 nemme klassikere". Her er den rettede udgave.

Af: Pernille Skjødt
01. jul. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
8

Ingredienser

150 g hasselnødder
300 g mørk chokolade
225 g smør
5 æg
100 g sukker
ca. ½ dl marsala eller anden hedvin, eller spiritus fx lidt cognac
2 æggeblommer
1½ spsk sukker
2-3 spsk stærk kaffe, gerne espresso
2½ dl piskefløde
Pynt: lidt hakkede hasselnødder og hakket mørk chokolade.

Sådan gør du:

Kør hasselnødderne til groft mel på en foodprocessor. Hak chokoladen groft og smelt det i en skål over vandbad sammen med smørret. Del æggene i blommer og hvider. Tag chokolade og det smeltede smør af varmen og afkøl det til stuetemperatur og rør æggeblommer i. Pisk æggehviderne stive med en elpisker sammen med 2 spsk sukker. Hæld resten af sukkeret i og pisk fortsat et øjeblik ind til sej konsistens er opnået. Vend æggehviderne og det grove hasselnødde-mel i chokolademassen. Smør en springform af ca. 22 cm i diameter med smør og drys med sukker. Fyld dejen i formen.

Bag kagen 35 min ved 185 grader, tjek om den er færdigbagt ved at stikke en kniv eller strikkepind i centrum af kagen og hvis der ikke er noget dej som hænger ved, så er kagen færdig. Afkøl kagen og dryp den med marsala.

Pisk æggeblommerne sammen med sukker til det bliver hvid og luftigt. Rør kold kaffe i æggemassen. Pisk fløden til flødeskum og vend det i æggemassen.

Kom cremen på toppen af kagen og drys med hakkede nødder og chokolade.

FÅ mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter