Chokoladekarameller dyppet i chokolade
SPONSORERET indhold

Chokoladekarameller dyppet i chokolade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En klassisk lækker kombination.

Af: Uddrag fra bogen ”VIld med chokolade” af Elisabeth Johansson
10. dec. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

30-40 stykker

2 dl sukker
2 dl piskefløde
½ dl (50 g) glukose ellerflydende honning
40 g mørk chokolade

Dyppelse.
250 g mørk chokolade

Pynt:
evt. 1 spsk kakaonibs eller 1 tsk flagesalt

Sådan gør du

Kog sukker og fløde i en tykbundet gryde, til sukkeret er smeltet. Tilsæt glukose eller honning og chokolade. Kog indtil kugleprøven kan foretages (tag en tsk af massen op i en kop med koldt vand – kan du med fingrene samle en kugle, uden at det klæber, er konfekten færdig.)

Hæld karamellen i en form beklædt med bagepapir, ca. 14 x 17 cm. Lad karamellen stivne i stuetemperatur til næste dag. Skær den ud i stykker.

Smelt og temperér chokoladen, så den kan stivne og blive blank, dyp karamellerne i med en dyppegaffel. Læg karamellerne på bagepapir.

Drys evt. kakaonibs eller flagesalt over.

Få mere insipration til julens søde sager her