Chokoladekarameller dyppet i chokolade
En klassisk lækker kombination.
Ingredienser
30-40 stykker
2 dl sukker
2 dl piskefløde
½ dl (50 g) glukose ellerflydende honning
40 g mørk chokolade
Dyppelse.
250 g mørk chokolade
Pynt:
evt. 1 spsk kakaonibs eller 1 tsk flagesalt
Sådan gør du
Kog sukker og fløde i en tykbundet gryde, til sukkeret er smeltet. Tilsæt glukose eller honning og chokolade. Kog indtil kugleprøven kan foretages (tag en tsk af massen op i en kop med koldt vand – kan du med fingrene samle en kugle, uden at det klæber, er konfekten færdig.)
Hæld karamellen i en form beklædt med bagepapir, ca. 14 x 17 cm. Lad karamellen stivne i stuetemperatur til næste dag. Skær den ud i stykker.
Smelt og temperér chokoladen, så den kan stivne og blive blank, dyp karamellerne i med en dyppegaffel. Læg karamellerne på bagepapir.
Drys evt. kakaonibs eller flagesalt over.
Få mere insipration til julens søde sager her