Opskrift på chokolademarengs med chokoladeskum

Foto: Line Thit Klein Chokolademarengs med chokoladeskum - en drømme-dessert for alle choc-o-holics!

Opskrift på chokolademarengs med chokoladeskum

La bomba - Chokolademarengs med chokoladeskum

Denne dessert spiller på alle tangenter, når det gælder ren og ufortyndet chokolade-nydelse. Servér den for chocoholics i din omgangskreds og betragt, hvordan smilet bliver brede for hver bid. Hvis du vil, så lad et par friske hindbær eller jordbær akkompagnere desserten. HUSK marengsbunden skal stå natten over for at sætte sig rigtigt - så den skal du bage dagen før.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 3 timer
plate Chokolademarengs med chokoladeskum til 9 personer
Ingredienser

Chokolademarengs (bages dagen før)
4 æggehvider
240 g sukker
4 spsk kakao
2 spsk eddike
100 g grofthakket god, mørk chokolade

Chokoladeskum
100 g god, mørk chokolade
200 g nutella
2 + 4 dl piskefløde

Pynt
Maltesers
ristede, hakkede hasselnødder

Sådan laver du desserten

1. Tænd ovnen på 150 grader. Start med at piske hviderne, til de begynder at danne bløde toppe, som står af sig selv, og tilsæt derefter sukkeret 1 spsk ad gangen, mens du pisker grundigt mellem hver skefuld. Marengsen skal være skinnende og stiv og stort set uden sukkerkorn i, når den er klar. Si kakaopulveret i marengsen (det gør det nemmere at blande med marengsmassen), tilsæt eddiken og chokoladen og vend det hele sammen.

2. Fordel marengsen ud på en bageplade med bagepapir i en cirkel på omkring 30 cm i diameter. Sæt pladen i ovnen og skru med det samme temperaturen ned til 100 grader. Bag marengsbunden i 1½ time, hvorefter du slukker ovnen og lader marengsen køle helt af inde i ovnen. Det er oplagt at lave marengsbunden om aftenen og lade den køle ned natten over.

3. Når du skal lave chokoladeskummet, så hak chokoladen fint og bland den med nutellaen. Varm de 2 dl fløde op i en kasserolle, til den er lidt over fingervarm, og hæld den lidt ad gangen ned til nutella-chokoladeblandingen, mens du rører. Bliv ved med at røre, til blandingen er glat, cremet og let flydende. Lad cremen køle af til stuetemperatur.

4. Lige inden du serverer desserten, pisker du de 4 dl piskefløde, og vender dem med to tredjedele af nutellacremen. Bred chokoladeskummet ud over marengsen, drys med knuste maltesers og ristede nødder. Varm den sidste rest af nutellacremen op (det er nemmest bare at sætte din beholder i en skål med kogende vand, så bliver den blød i løbet af kort tid) og „kør" streger af cremen over marengskagen. Servér med det samme!

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Marengs, Nutella, Chokolade og Dessert

610x200_woordy_knap2.jpeg