Chokolademarengs med myntecreme
SPONSORERET indhold

Chokolademarengs med myntecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skønne, sprøde chokolademarengs med myntecreme er perfekte som lækre snacks til en hyggeaften eller ved en festlig lejlighed. Vi giver dig opskriften her

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
29. jul. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(ca. 40 stk.)

Ingredienser

CHOKOLADEMARENGS:
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
3 æggehvider, 1 dl
200 g sukker
125 g mørk chokolade
MYNTECREME:
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 6 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
50 g sukker
½ dl vand
5 kviste frisk mynte
1 dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38%

  1. Chokolademarengs:
    Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad.
  2. Tænd ovnen på 125 grader. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen under stadig piskning. Fortsæt med at piske, til massen er sej og blank.
  3. Tag chokoladen af vandbadet og vend den smeltede chokolade i marengsmassen. Fyld massen i en sprøjtepose og sæt den som „kys“ på størrelse med en femmer på bageplader med bagepapir. Sæt dem i ovnen ca. 1 time – til de er tørre og slipper bagepapiret. Opbevar dem i en kagedåse.
  4. Myntecreme:
    Kog vand og sukker igennem, til sukkeret er helt opløst. Hak de skyllede mynteblade og kom dem i sukkervandet (siruppen). Kog det i 3 min. og hæld det i en skål til afkøling.
  5. Pisk fløde og cremefraiche til skum og pisk den kolde myntesirup i. Læg marengs sammen med myntecreme to og to.