Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Chokolademuffins med marengstoppe
Foto: Columbus Leth

Chokolademuffins med marengstoppe - opskrift fra Hjemmet

Chokolademuffins med marengstoppe

Saftige chokolade­muffins med appelsin og marengs på toppen.

20 minutter
Print
8 stk.

Chokolademuffins med marengstoppe

Tid: 20 min.
Bagetid: 18 min.


125 g smør
200 g mørk chokolade
250 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
140 g hvedemel
6. spsk. kakao
3 æg
½ dl kaffe
1 spsk. orangemarmelade


Marengs:
50 g sukker
½ dl vand
2 æggehvider

Sådan laver du chokolademuffins med marengstoppe

  1. Smelt smør og hakket chokolade over et vandbad ved svag varme.
  2. Rør sukker, vaniljesukker, mel, kakao, æg, kaffe og marmelade sammen med chokolade-smør-blandingen.
  3. Fordél dejen i ca. 8 muffinforme, og bag dem ved 175 grader i 12-18 min. Afkøl kagerne på en bagerist.
  4. Marengs:
  5. Kom sukker og vand i en lille gryde, og bring det i kog. Lad det koge, til sukkeret er opløst.
  6. Pisk æggehviderne stive. Hæld den varme sirup i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk blandingen, til den er ensartet og kold – det tager ca. 10 min.
  7. Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt en top på de afkølede muffins.
  8. Giv dem evt. lidt farve med en gasbrænder, eller sæt dem under ovngrillen i ca. 2 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Muffins, Kage, Amerikansk mad og Bageopskrifter