Chokoladenøddekage
Ingredienser
Chokolade-nødde-kage
50 g smør
2 spsk kokosolie
150 g mørk 85 % chokolade
3 æg
100 g rørsukker
100-150 g fuldkornsmel
1 tsk bagepulver
3 spsk kakao
100 g mandler finthakket
100 g valnødder finthakket
Sådan laver du chokoladenøddekagen
Smelt smør, kokosolie og chokolade i en gryde på meget lav varme og afkøl. Pisk æggene sammen med sukker, til de bliver fine og cremede. Kom smørmassen langsomt i æggemassen, mens du pisker. Kom mel, bagepulver og kakao i lidt af gange - der må endelig ikke komme for meget mel i. Den skal være lind. Kom til sidst nødderne i. Kom i en smurt form og bag på 150 grader i 40 min. Mums!
Tip
Chokolade indeholder koffein og theobromin, som har en positiv virkning på dit humør. Når det kombineres med sukkeret i chokoladen, frigøres der endorfiner, som er en slags velværestof i hjernen – det vil derfor påvirke dit humør i en positiv retning.
En god 85 % chokolade i mindre mængder er sundt for dig.