Chokoladesmovs

Chokoladesmovs

Chokoladesmovs

Trænger du til en himmerigsmundfuld, så se med her på siderne, hvor vi bringer to opskrifter på chokoladekager, når de er allerbedst og allermest smovsede.



Trøffelkage med chokoladecreme
Kagen er både saftig og luftig på samme tid. Lagt sammen og toppet med chokoladecreme bliver det ikke bedre.

Tid: ca. 30 minutter plus 45 minutters bagning.

(ca. 12 pers.)
300 g sukker
125 g smør
2 æg
2 dl mælk
100 g mørk chokolade
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver

Chokoladecreme:
200 g mørk chokolade
50 g usaltet smør
1½ dl piskefløde

Pynt: lidt kakaopulver.

1.
Rør sukker og smør hvidt. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes. Lun mælken i en gryde, og smelt chokoladen heri.
2.
Bland mel med bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med chokolademælken.
3.
Fordel dejen i en springform på ca. 22 cm i diameter foret med bagepapir. Bag kagen i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 45 minutter.
4.
Chokoladecreme: Hak chokoladen groft, og kom den i en skål sammen med smør og fløde. Smelt blandingen over vandbad ved svag varme, og pisk, til den tykner. Tag skålen af varmen, og stil cremen i køleskabet, til den har en smørbar konsistens.
5.
Afkøl kagen, og flæk den derefter midt igennem. Læg kagen sammen med halvdelen af chokoladecremen. Top kagen med resten af cremen. Drys sigtet kakaopulver over kagen før servering.


Chokoladepavlova med limeskum
For at marengsen skal blive rigtig god og sprød udenpå
og blød indeni, skal den bages længe ved svag varme. Afkøl kagen, før den toppes med flødeskum rørt med lime.

Tid: ca. 20 minutter plus 2
timers bagning og afkøling.

(ca. 8 pers.)
5 pasteuriserede æggehvider
1 tsk. hvidvinseddike
250 g sukker
50 g mørk chokolade
1 spsk. kakaopulver
lidt kakaopulver til pynt
Fyld:
2  dl piskefløde
saft af 2 lime

Pynt: 50 g hasselnøddeflager og fintrevet skal af 2 lime.

1.
Tænd ovnen på 130 grader. Pisk æggehviderne næsten helt stive. Tilsæt eddike, og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt sukkeret gradvist, mens der piskes. Pisk, til hviderne er stive og blanke.
2.
Hak chokoladen fint, og vend den forsigtigt i marengsmassen sammen med sigtet kakaopulver.
3.
Fordel marengsmassen på en bageplade med bagepapir, og form den til en cirkel på ca. 25 cm diameter, lad den være lidt højere midt-på, så du kan lave en let fordybning i midten. Sigt lidt kakaopulver over.
4.
Bag marengsbunden 1 time i midten af ovnen. Sluk ovnen, og lad marengsen stå yderligere 1 time.
5.
Pisk fløden til tykt skum, og smag det til med limesaft. Top kagen med limeskum, og pynt med hasselnøddeflager og limeskal.

Bemærk at:
Til marengs anvendes
pasteuriserede æggehvider, da marengsen ikke bages helt igennem. Eddiken tilsættes, for at æggehviderne nemmere kan piskes stive.

610x200_woordy_knap2.jpeg