Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på selleri-kartoffel-suppe
Foto: Andreas Wiking Cremet selleri-kartoffel-suppe

Opskrift på selleri-kartoffel-suppe

Cremet selleri-kartoffel-suppe

plate 4
printer Print

1 hakket løg
2 knuste fed hvidløg
2 tsk olivenolie
2 store bagekartofler i tern
1 selleriknold i tern
1 tsk spidskommen
7½-1 liter grøntbouillon
2 dl fløde 9 % gerne mere
salt, friskkværnet peber
citronsaft.
Servering:
75g røget laks i små, tynde skiver.
1 bdt dild
4 ristede skiver rugbrød.

Energi pr. person:
450 Kcal
Fedt:
19 %
Protein:
14 %
Kulhydrant:
67 %

Sådan gør du

  • Sautér løg og hvidløg kort i varm olie, før kartoffel- og selleritern tilsættes sammen med spidskommen og svitses i 2-3 minutter.
  • Hæld grøntbouillon ved, og lad det hele snurre under låg, til kartofler og selleri er møre.
  • Blend suppen med fløde, salt, peber og rundhåndet citronsaft samt evt. yderligere spidskommen og spæd med bouillon til ønsket konsistens.
  • Anret suppen i skåle med små stykker røget laks samt dildkviste og servér med ristet rugbrød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kartoffelsuppe, Suppe, Dansk mad, Hovedret og Forret