Opskrift på selleri-kartoffel-suppe
SPONSORERET indhold

Cremet selleri-kartoffel-suppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
10. feb. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 hakket løg
2 knuste fed hvidløg
2 tsk olivenolie
2 store bagekartofler i tern
1 selleriknold i tern
1 tsk spidskommen
7½-1 liter grøntbouillon
2 dl fløde 9 % gerne mere
salt, friskkværnet peber
citronsaft.
Servering:
75g røget laks i små, tynde skiver.
1 bdt dild
4 ristede skiver rugbrød.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    450 Kcal
  • Fedt:
    19 %
  • Protein:
    14 %
  • Kulhydrat:
    67 %

Sådan gør du

  • Sautér løg og hvidløg kort i varm olie, før kartoffel- og selleritern tilsættes sammen med spidskommen og svitses i 2-3 minutter.
  • Hæld grøntbouillon ved, og lad det hele snurre under låg, til kartofler og selleri er møre.
  • Blend suppen med fløde, salt, peber og rundhåndet citronsaft samt evt. yderligere spidskommen og spæd med bouillon til ønsket konsistens.
  • Anret suppen i skåle med små stykker røget laks samt dildkviste og servér med ristet rugbrød.