Culottesteg og kartoffelsalat

Foto: Thomas Hergaard

Culottesteg og kartoffelsalat - opskrift fra Hjemmet

Culottesteg og kartoffelsalat

Den lækre krydrede culottesteg er fornem gæstemad - her i selskab med en frisk og sommerlig kartoffelsalat med nye kartofler.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer
Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 45 min.
Kødet er fryse-egnet
1 culotte af ungkvæg eller okse (ca. 700 g)
1 spsk smør + 1 spsk olie
2 tsk groft salt
1 tsk knust sort peber
½ tsk knuste koriander
Kartoffelsalat:
750-1000 g nye kartofler
2½ dl ymer eller tykmælk
75 g mayonnaise
2 tsk dijonsennep
2 spsk løg (fintrevet)
1 bundt persille (hakket)
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
salat og små tomater

  1. Dup kødet tørt. Brun kødet i smør og olie på en varm pande. Krydr med salt, peber og koriander. Læg kødet i et ovnfast fad og sæt det i en 150 grader varm ovn.
  2. Steg kødet ca. 45 min., til det er rosa, eller til centrumtemperaturen er 60 grader. Lad kødet hvile i 15 min., og skær det i tynde skiver på tværs af fibrene.
  3. Kartoffelsalat:
    Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 15-18 min. i alt Hæld vandet fra, afkøl kartoflerne og skær dem i skiver.
  4. Bland ymer og mayonnaise med sennep, løg og persille. Tilsæt kartoflerne og smag til med salt og peber.
  5. Anret kødet med kartoffelsalat og lidt salat med tomater.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Culotte, Kød, Steg og Hovedret

610x200_woordy_knap2.jpeg