Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 25 min.
Fryse-egnet
2 æg str. L
200 g flødeost (f.eks. Philadelphia)
200 g sukker
2 tsk vaniljesukker
2 tsk fintrevet appelsinskal (kan udelades)
100 g smør
50 g mørk chokolade (hakket)
1 dl kakao
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
¼ tsk salt
1¼ dl mælk
evt. 50 g mørk chokolade (hakket)
- Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æggene sammen i en skål. Rør flødeosten blød og rør 50 g sukker, vaniljesukkeret og evt. appelsinskallen i. Tilsæt 2½ spsk sammenpisket æg. Gem denne creme.
- Smelt smør, chokolade og kakao sammen i en skål over vandbad eller i mikroovnen.
- Pisk resten af de sammenpiskede æg sammen med resten af sukkeret og tilsæt chokolademassen. Sigt de tørre ingredienser sammen og rør dem i chokoladedejen skiftevis med mælk.
- Tag 12 muffinforme, og læg en skefuld chokoladedej i hver. Læg en skefuld flødeostecreme ovenpå og fordel derefter chokoladedejen i formene, så flødeostecremen bliver dækket.
- Drys evt. med hakket chokolade og bag kagerne ca. 25 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og stil dem til afkøling på en rist.