Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på delikat gulerodssuppe
Foto: Andreas Wiking Gulerodssuppe

Opskrift på delikat gulerodssuppe

Delikat gulerodssuppe

4
Print

1 hakket løg
1 spsk friskreven ingefær
1 spsk olivenolie
600 g grofthakkede gulerødder
salt, friskkværnet peber
ca. 5 dl grønt- eller hønsebouillon
1 dl friskpresset appelsinsaft – gerne blodappelsin.

Tilbehør:
2 tykke skiver ristet rugbrød i tern.
1½ dl yoghurt 0%
1 spsk friskhakket koriander eller mynte
1 spsk ristet kommen og koriander.

Energi pr. person:
300 Kcal
Fedt:
17 %
Protein:
10 %
Kulhydrant:
73 %

Sådan gør du

Sautér løg og ingefær i olie et par minutter under omrøring. Kom gulerødderne ved og rist videre i yderligere et par minutter. Krydr med salt og peber, tilsæt bouillon og lad det hele snurre under låg, til gulerødderne er helt møre.

Blend og smag suppen til med appelsinsaft, salt og peber, spæd evt. med ekstra appelsinsaft eller bouillon til den ønskede konsistens. Lad suppen afkøle helt, før den smages til med yderligere krydderier.

Rør og smag yoghurten til med kryddergrønt, kommen og koriander samt salt og peber og servér den til suppen med rugbrødscroutoner. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Efterår, Efterårsmad, Suppe, Dansk mad, Gulerodssuppe, Gulerodssuppe og Hovedret