Enkelt groft brød
SPONSORERET indhold

Enkelt groft brød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lav evt. dobbeltportion og få fyldt fryseren.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
20. jan. 2012 | Opskrift | Hjemmet
(1 brød eller 10-12 boller)

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: ca. 35 min.
Fryse-egnet
½ liter lunkent vand
1/3 pakke gær
2 tsk groft salt
250 g knækkede hvedekerner
600-700 g hvedemel

  1. Smuldr gæren i lidt af vandet og tilsæt resten af vandet sammen med de øvrige ingredienser.
  2. Ælt, til dejen er sej og glat. Lad dejen hæve ca. 30 min.
  3. Form et brød og sæt det på en bageplade. Lad det hæve 1 time.
  4. Bag brødet i en 200 grader varm ovn i 15 min. Skru ned til 175 grader og bag videre ca. 25 min., til brødet lyder hult, når man banker på det på undersiden.
  5. Afkøl på bagerist.
  6. Variation: Form dejen til 10-12 boller, lad dem efterhæve og bag dem i en 225 grader varm ovn i 15-20 min.