Ingredienser
Creme:
100 g hvid chokolade
¼ l piskefløde
1 spsk. honning
1 dl cremefraiche (38%)
100 g hvide marengskys
Frugt:
2 granatæbler (eller 200 g granatæblekerner)
6 kiwifrugter
Myntesukker:
16 mynteblade
3 spsk. sukker
- Hak chokoladen groft, og kom den i en skål.
- Giv 1 dl piskefløde og honning et opkog, og hæld det over den hvide chokolade. Lad det stå i 1-2 min., og rør så rundt, til chokoladen er smeltet. Rør resten af fløden i, og sæt skålen i køleskabet i mindst 2 timer.
- Bland cremefraiche i cremen, og pisk det luftigt med en håndmikser. Opbevar tildækket i køleskabet.
- Frugt:
- Skær et tyndt låg af granatæblet ved at ridse gennem skallen hele vejen rundt. Løft låget af, og rids granatæblets skal i 4-6 både ved at følge de gule hinder. Bræk stykkerne fra hinanden, træk den tynde hinde af kernerne, og skub kernerne ned i en skål. Dæk med låg, og sæt dem i køleskabet.
- Skær skrællen af kiwifrugterne, skær dem i kvarte på langs, og skær dem i skiver. Læg dem i en skål, dæk med låg, og sæt dem i køleskabet.
- Myntesukker:
- Skyl og tør myntebladene. Hak dem fint sammen med sukker i en hurtighakker eller blender.
- Anretning:
- Knus marengskyssene groft, og vend dem i cremen. Fordél kiwistykkerne i bunden af 6 glas, og top op med creme. Drys med granatæblekerner og myntesukker. Servér straks.