Få opskriften på kinesisk kyllingesalat
SPONSORERET indhold

Få opskriften på kinesisk kyllingesalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne salat kan laves hurtigt, hvis du forbereder dressingen og alle grøntsagerne, mens du damper kyllingen. Væsken, du damper kyllingen over, kan du filtrere og bruge som en dejlig bouillon.

Af: Gwyneth Paltrow Foto: Gwyneth Paltrow
13. maj. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

2 store portioner

4 skiver ingefær på størrelse med en mønt, knust med siden af en kniv
2 fed hvidløg, knust med siden af en kniv
6 forårsløg, 2 kvast med siden af kniven og 4 skåret i fine skiver på langs
½ stjerneanis
1 tsk kinesisk 5-spice-krydderi
2 kyllingebryster med ben, uden skind
1 hjertesalat (eller det inderste af 1 romainesalathoved), uden stok og i fine strimler
1 julesalat, uden stok i fine strimler
1 radicchiosalat, uden stok i fine strimler (eller 1 julesalat mere)
en håndfuld sukkerærter i tynde skiver på langs
1 gulerod, skrællet og skåret i tændstikker
3 spsk grofthakket koriander
en smule frisk, fintsnittet rød chili (kan udelades)
et stort drys ristede, sorte sesamfrø

Dressing:
3 spsk hoisinsauce
1 dl koldpresset, uristet sesamolie (eller ekstra jomfruolivenolie)
1 spsk rød riseddike
½ dl vand

Sådan laver du kinesisk kyllingesalat:

Bring ca. ½ l vand i kog i en stor gryde sammen med ingefær, hvidløg, de 2 kvaste forårsløg, stjerneanis og kinesisk 5-spice-krydderi. Skru ned for varmen og lad det simre i 5 minutter. Sæt en dampsigte over den duftende blanding, og damp kyllingebrysterne i 45 minutter. Lad kyllingen køle af. Pil kyllingekødet i strimler med fingrene og smid benene ud.

Bland kyllingestrimlerne med de 4 snittede forårsløg, hjertesalat, julesalat og radicchiosalat, sukkerærter, gulerod, koriander, eventuelt chili og sorte sesamfrø, og fuldend retten med så meget dressing, du synes.

Dressing:
Pisk det hele sammen. Kan holde sig i op til en uge i køleskabet i et tæt glas.

PRØV OGSÅ: Gwyneth Paltrow salat med tun og spansk salatdressing