Fattoush salat

Foto: Lars Ranek Få opskriften på den lækre libanesiske fattoush salat her.

Libanesiske lækkerier: Fattoush salat

Her får du en klassisk, libanesisk salat, som minder til forveksling om den græske salat, blot endnu bedre. Sumak-krydderiet, som er tørrede og pulveriserede bær fra busken, er et ofte anvendt krydderi i det libanesiske køkken og smager på én gang syrligt og let salt med både citron- og orangeagtige toner. Det tilfører en god smag og friskhed til eksempelvis denne skønne salat. De sprøde pitabrød, som vendes i olie og lidt salt, giver fylde.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 5 minutter
cooking Arbejdstid: 10 minutter
totaltime Total: 15 minutter
plate 4 Person(er)

Dressing:

  • 1 dl god ekstra jomfru olivenolie + ekstra til pitabrødene
  • ½ citron, saften heraf
  • 1 tsk sumak
  • 2 spsk granatæbleeddike, findes bl.a. hos Urtekram
  • salt og friskkværnet peber

Salat:

  • 3 pitabrød, evt. fuldkorn
  • 300 g små tomater
  • 1 mellemstort løg
  • 1 større eller 2 små hjertesalater
  • 1 agurk
  • 3 stængler forårsløg
  • ca. 2 dl bredbladet persille
  • 1 lille bundt frisk mynte
  • ½ tsk jomfru i det grønne/nigellafrø
  • evt. 1 dl små sorte oliven

Sådan gør du:

Dressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og friskkværnet peber. Sæt til side.

Salat:

  1. Del pitabrødene på tværs hele vejen igennem, og rist dem sprøde og mørkt gyldne på en brødrister eller i ovnen. Lad dem køle af, bræk dem i stykker, og vend dem med olivenolie og salt. Olien gør, at de ikke bliver mushy og snaskede og ikke kan opsuge så meget væde fra salaten, men beholder deres sprødhed. 
  2. Del tomaterne i halve, skær løget i tynde både, og riv salathovedet i mindre stykker. Agurken deles på langs, og kernerne fjernes med en teske, hvorefter agurken skæres i skiver. Snit forårsløgene tyndt, og hak persillen og mynten groft, men lad et par hele mynteblade blive til pynt.
  3. Vend salaten sammen med dressingen, nigellafrøene og pitabrødene, og server.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Libanesisk mad, Sunde salater og Hovedret

610x200_woordy_dmjpg.jpg