Fattoush salat
SPONSORERET indhold

Libanesiske lækkerier: Fattoush salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her får du en klassisk, libanesisk salat, som minder til forveksling om den græske salat, blot endnu bedre. Sumak-krydderiet, som er tørrede og pulveriserede bær fra busken, er et ofte anvendt krydderi i det libanesiske køkken og smager på én gang syrligt og let salt med både citron- og orangeagtige toner. Det tilfører en god smag og friskhed til eksempelvis denne skønne salat. De sprøde pitabrød, som vendes i olie og lidt salt, giver fylde.

Af: Cecilie Svensson Foto: Lars Ranek
31. jan. 2022 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 15 min | Arbejdstid: 10 min

Ingredienser

Dressing:

  • 1 dl god ekstra jomfru olivenolie + ekstra til pitabrødene
  • ½ citron, saften heraf
  • 1 tsk sumak
  • 2 spsk granatæbleeddike, findes bl.a. hos Urtekram
  • salt og friskkværnet peber

Salat:

  • 3 pitabrød, evt. fuldkorn
  • 300 g små tomater
  • 1 mellemstort løg
  • 1 større eller 2 små hjertesalater
  • 1 agurk
  • 3 stængler forårsløg
  • ca. 2 dl bredbladet persille
  • 1 lille bundt frisk mynte
  • ½ tsk jomfru i det grønne/nigellafrø
  • evt. 1 dl små sorte oliven

Sådan gør du:

Dressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og friskkværnet peber. Sæt til side.

Salat:

  1. Del pitabrødene på tværs hele vejen igennem, og rist dem sprøde og mørkt gyldne på en brødrister eller i ovnen. Lad dem køle af, bræk dem i stykker, og vend dem med olivenolie og salt. Olien gør, at de ikke bliver mushy og snaskede og ikke kan opsuge så meget væde fra salaten, men beholder deres sprødhed. 
  2. Del tomaterne i halve, skær løget i tynde både, og riv salathovedet i mindre stykker. Agurken deles på langs, og kernerne fjernes med en teske, hvorefter agurken skæres i skiver. Snit forårsløgene tyndt, og hak persillen og mynten groft, men lad et par hele mynteblade blive til pynt.
  3. Vend salaten sammen med dressingen, nigellafrøene og pitabrødene, og server.

Anbefalet til dig