Fennikel-appelsinsalat med granatæble og ristede mandler
Ingredienser
1 fennikel
3 appelsiner
½-1 granatæble
1-1½ dl mandler
1-1½ lime, saften heraf
½ spsk flydende honning
1 tsk ingefær, fintrevet
salt og peber
3 spsk purløg, finthakket
Sådan gør du
Del fenniklen på langs. Skær stokken ud og kassér den. Snit fenniklen i tynde skiver – gerne på et mandolinjern. Skær skrællen af appelsinerne ved en skarp kniv, og skær appelsinerne i tykke skiver og herefter i mindre stykker.
Halver granatæblet, og bank kernerne ud af skallen ved at banke på frugten med en grydeske – hold frugten henover en skål imens, så alle kernerne drysser ned i skålen, (pas på.. det kan godt sprøjte lidt med rød granatæblesaft, når du banker på skallen).
Hak mandlerne og rist dem gyldne på en tør pande. Krydr med lidt salt
Rør limesaft sammen med flydende honning, revet ingefær, salt og lidt frisk kværnet peber.
Vend fennikel og appelsin sammen med marinaden i en salatskål eller på et fad og vend ristede, hakkede mandler, granatæblekerner og purløg i salaten kort før servering
Server evt. til kylling.