Fersken Melba
SPONSORERET indhold

Fersken Melba

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En lækker, klassisk dessert, der blev udviklet som en hyldest til en af operakunstens populære skikkelser.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
25. jul. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(4-6 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: ca. 10 min.
4 friske modne ferskener
3 dl vand
3 dl sukker
(eller erstat de tre første ingredienser med 8 halve kogte ferskener fra dåse)
200-300 g friske hindbær (evt. fra frost)
1 liter god vaniljeis
Drys:
mandelflager

  1. Drys: mandelflager Sæt vand over, sæt kryds i skindet på ferskenerne og kog dem nogle min. i vandet, til skindet løsner sig.
  2. Læg ferskenerne i koldt vand og pil skindet af med en lille kniv.
  3. Kog sukker og vand sammen til en sukkerlage. Kog ferskenerne møre ved svag varme – kogetiden afhænger af, hvor modne de er.
  4. Skær dem i halve og fjern stenene. Opbevar fersknerne i sukkerlagen, til de skal nydes. Sukkerlagen kan genbruges.
  5. Mos hindbærrene til en tyk puré eller sovs. Anret halve ferskener med hindbærpuré, kugler af is og drys med mandler.