Festlig nytårskage med marcipanbunde
SPONSORERET indhold

Festlig nytårskage med marcipanbunde

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Server den lækre kage til dessert nytårsaften eller lige omkring klokken 12, når vi ønsker hinanden „Godt Nytår”. Giv et glas sød mousserende vin til. Bag gerne kagen dagen før, det bliver den kun bedre af.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Bagetid og afkøling:
Ca. 3 timer
fryse-egnet
(Ca. 10 personer)
150 g mandler (meget finthakkede)
100 g bagemarcipan (revet)
30 g kartoffelmel
25 g hvedemel
1 tsk bagepulver
5 æggehvider
150 g sukker
Fyld:
2 1/2 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
50 g blød nougat
2-3 spsk Grand Marnier
Endvidere:
200 g hvid chokolade
100 g mørk chokolade
chokoladetal (kan købes færdige i supermarkeder)
kandiserede roser og pistacier
200 g marcipan

  1. Bland mandler, revet marcipan, kartoffelmel, hvedemel og bagepulver. Pisk æggehviderne stive og
  2. pisk halvdelen af sukkeret i lidt ad gangen. Vend resten i. Vend det i mandelblandingen.
  3. Form dejen til to bunde, 22 cm i diameter, og læg dem i en springform hver. Bag bundene midt i ovnen ved 150 grader i ca. 1/2 time.
  4. Fyld: Kog fløde, chokolade og nougat sammen i 2-3 min. Lad det svale, før der tilsættes Grand Marnier.
  5. Sæt fyldet koldt nogle timer eller til næste dag. Læg bundene sammen med chokoladefyldet. Udrul marcipanen tyndt og læg den over kagen. Smelt den hvide chokolade ved meget svag varme og glasér kagen hermed – det må gerne være lidt bølget, så det minder om perlemor.
  6. Læg en strimmel marcipan i kanten af kagen.
  7. Smelt den mørke chokolade og pynt med chokoladetal og -visere. Pynt også med små blomsterrosetter af kandiserede roser og pistacier.