Opskrift på figentærte med crème chantilly
SPONSORERET indhold

Figentærte med crème chantilly

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Køb friske figner, der er på deres højeste lige nu og brug dem i en tærte med sprød kiksebund og blød creme.

Af: Mai Knauer Foto: Line Thir Klein
26. sep. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
8

Ingredienser

Udstyr:
En riflet tærteform med en diameter på 26 cm og gerne løs bund. Eller 2 aflange tærteforme.
Bund:
300 g Bastogne kiks
125 g smør.
Fyld:
500 g mascarpone
2 ½ dl græsk yoghurt 10%
1 dl sukker
½ dl majstivelse
1 dl piskefløde
1 stang vanilje, kornene heraf
skal af 1 økologisk lime
2 æg
1 æggeblomme.
Crème chantilly:
4 dl piskefløde
2 spsk flormels
12 friske figner.

Sådan laver du figentærte:

Kom kiksene i en foodprocessor og blend dem eller knus dem på anden vis. Smelt smørret i en gryde og bland med kiksene. Kom blandingen i en smurt tærteform med løs bund. Forbag bunden i 10 min på 175 grader.

Pisk mascarpone med yoghurt i en skål. Rør sukker, majsstivelse, piskefløde, vaniljekorn og revet limeskal i. Rør desuden de to æg i og æggeblommen i. Hæld blandingen over kiksebunden og bag kagen gylden i ca. 1 time på nederste rille.

Sluk ovnen og lad kagen stå i eftervarmen i ca. 30 min.

Tag kagen ud og lad den afkøle lidt. Sæt den herefter i køleskabet til den er helt kold.

Pisk fløden til skum og bland med flormelis.

Fordel cremen ud over den kolde kage og pynt med friske figner skåret i kvarte.